NYHET! TPI 500 +

Systemet bygger på GM:s Tuned Port Injection med långa insugningsrör som ger oslagbart bottenvrid. Skillnaden är att kanalerna är betydligt grövre vilket gör att varvtal över 6000 rpm och effekter över 500 hästkrafter blir möjliga. Du kan uppgradera från befintligt TPI eller handla ett komplett insprutningsystem med box, härva och allt övrigt som behövs för att konvertera en förgasarmotor. Systemet passar direkt på alla Chevrolet small block upp till 1986. På nyare motorer (Förutom Corvette) behövs en mindre modifiering av de inre insugsbultarna för att det ska passa.

System med enbart hårdvaran i form av insug, runners, plenum, spridarbrygga och spjällhus.

FIRST TPI-system basic. 14 650:-


Komplett system är MAP-baserat och elektroniken hämtas från 1990-92 års Camaro och Corvette. Inkluderar insug med runners, plenum, spridare, spjällhus, ny kabelhärva, högkapacitets bränslepump, databox med optimerat chip och alla nödvändiga sensorer. Instruktioner på svenska och support via e-post ingår.

TPI-system komplett. 24 750:-

Sidmontering

Spjällhuset kan monteras på sidan om det är ont om plats.

Portat och klart

Insugets kanaler ger optimalt flöde utan att behöva bearbetning. Rails i polerat rostfritt.

 

Rejäla dimensioner

Spjällhusets diameter är 75 mm men gods finns för ännu större spjäll. Fästen för GM:s tomgångsmotor, IAC, och spjällsensor, TPS, ingår.
Större kanaler

Jämförelsen med original TPI-runners talar klarspråk. 46 mm mot 38 mm. FIRST runners är gjutna och blir inte buckliga, dessutom kan de bearbetas för att portmatcha.